Markedskonferansen 10 år

Foto: Arve Brekkhus / Byggeindustrien

Det var fullt hus når Markedskonferansen ble arrangert for tiende år på rad 21.mai

– Det er nå et spesielt bakteppe med utfordringer for mange i bygg og anlegg. Det må vi ta på alvor, og den dialogen vi har på Markedskonferansen viser at det er viktig for alle at de gryteklare prosjektene kommer ut. Utfordringene er ulikt fordelt i ulike deler av markedet og geografisk, sier Gard Kvalheim, administrerende direktør i LAB Entreprenør og nestleder i styret i Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA). Han åpnet årets utgave av konferansen og la ikke skjul på at det er krevende tider for mange i næringen. 

 

På tross av den krevende markedssituasjonen viste en rekke av de største offentlige byggherrene til mange kommende prosjekter og stor aktivitet også fremover for næringen. En av disse var direktør i Forsvarsbygg, Thorbjørn Thoresen som viste til en storstilt satsing over hele landet under presentasjonen av Forsvarets langtidsplan for 2025-2036.   

 

Deltakerne på konferansen fikk også et historisk tilbakeblikk med Haakon Tronrud, som var med på å etablere Markedskonferansen for ti år siden, da som styreleder i EBAO.  

– Vi trengte et samlingssted som dette, og konferansen har blitt en kjempeviktig møteplass, ikke minst inn mot det grønne skiftet. Vi startet med Oslo og nå er dette blitt en konferanse for hele Østlandet, påpeker Tronrud. 

 

Markedskonferansen arrangeres av EBA Oslo, Akershus og Østfold (EBAO) i samarbeid med Oslo kommune/Oslobygg, Statsbygg, Statens Vegvesen, Bane Nor Eiendom, Helse Sør-Øst og Forsvarsbygg. I tillegg bidrar kommunene i Akershus og Østfold både med prosjektinformasjon "pre doffin" til den årlige Markedsrapporten, og med presentasjon av spennende prosjekter fra scenen. 

 

 

Deler av teksten er gjengitt fra Byggeindustrien / Bygg.no

Markeskonferansen 2024

Gikk du glipp av konferansen? Da kan du se opptak fra Markedskonferansen 2024 her.

  • Ole Henrik Ystehede
  • Direktør EBAO
  • Hilde Mari Bjørke
  • Rådgiver Næringspolitikk og kommunikasjon