Godt oppmøte på Byggedagene 2022

Paneldebatt: Nestleder i Høyre og stortingsrepresentant Henrik Asheim, administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, arbeids- og inkluderingsminister (AP) Marte Mjøs Persen og konsernsjef i Skanska Norge, Ståle Rød. Debatten ledes av dagens konferansier; Christine Holtan Bøgh, direktør for næringspolitikk og kommunikasjon i EBA. Foto: Byggeindustrien

Arbeidsliv, klima, mangfold og rekruttering var hovedtemaer da Byggedagene 2022 gikk av stabelen på The Hub i Oslo den 22. juni

Flere hundre deltakere fra hele bransjen hadde møtt opp i konferansesalen og i tillegg deltok mange via direktesendt streaming. Administrerende direktør i BNL, Nina Solli, åpnet konferansen med å peke på den store omstillingen næringen står overfor og samtidig advare mot de alvorlige konsekvenser regjeringens varslede innleieforbud kan gi. Hun tegnet i sitt innlegg et tydelig bilde av næringens betydning for landets verdiskapning, den krevende situasjon næringen er inne i for øyeblikket og viktigheten av å ta i bruk de gode løsningene i den grønne omstillingen. Solli ble etterfulgt på scenen av arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen, og statsrådens innlegg ble direkte etterfulgt av en paneldebatt rundt forholdet mellom innleie versus faste ansettelser, ledet av direktør for næringspolitikk og kommunikasjon i EBA, Christine Holtan Bøgh, som var konferansier for dagen. 

I debatten møtte statsråden nestleder i Høyre og stortingsrepresentant Henrik Asheim, administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid og konsernsjef i Skanska Norge, Ståle Rød til en diskusjon som raskt ble preget av næringslivets klare meldinger til regjeringen om utfordringene rundt manglende dialog med bransjen i arbeidslivspolitikken, unødig inngripende tiltak og et stort behov for forutsigbarhet og fleksibilitet for tiden vi nå er inne i.  

Konsernsjef i Backe Entreprenør, Eirik Gjelsvik, åpnet temaet rekruttering, mangfold og inkludering der vi også fikk høre flere bedriftseksempler. Bolken om bærekraft og miljø ble åpnet av kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik og på rekke og rad fulgte mange interessante innlegg under dette temaet. 

Oberstløytnant Tormod Heier fra Forsvaret Høgskole og Henrik Syse, filosof og forsker ved Institutt for Fredsforskning var begge spennende bidrag som ga verdifull tilleggsdimensjon til konferanseprogrammet. 

Ut over Christine Holtan Bøgh, Ståle Rød og Eirik Gjelsvik hadde også konsernsjef i Veidekke og nyvalgt styreleder i EBA Jimmy Bengtsson og administrerende direktør i Brødrene Ulveseth, Inger Kristin Ulveseth aktive roller på scenen i løpet av dagen.

Konserndirektør for strategi og bærekraft i Veidekke, Lars Erik Lund, avrundet konferansedagen med et sterkt og dypt personlig foredrag om sine erfaringer som leder og menneske.

På Byggegallaen på kvelden samme dag ble prisene for Årets trebyggeri, Årets anlegg og Årets bygg i 2021 delt ut.  Vinnerne ble Trehusene på Løkenåsen for årets trebyggeri, Romsdalsgondolen for årets anlegg og Vannkunsten for Årets Bygg. Juryleder var administrerende direktør i EBA Kari Sandberg.

Opptak fra Byggedagene 2022 vil bli publisert, og flere saker finnes på bygg.no. Bildene i denne saken er fra Byggeindustrien / Bygg.no. Her kan du se flere glimt fra Byggedagene 2022.