Ung i Bygg og Anlegg inviterer alle landets ungdomsskoler til digitalt arrangement

Statens Vegvesen, Nye Veier, Bane NOR, KIS, DiBK, Oslobygg KF, Konnekt, Byggopp og alle EBAs medlemsbedrifter står bak arrangementet som for femte året på rad har som mål å rekruttere flere søkere til bygg- og anleggsteknikk ved å vise ungdomsskoleelever som skal ta utdanningsvalg hvilke muligheter som finnes i bransjen.

Unge ambassadører fra bygg- og anleggsnæringen forteller om egne erfaringer knyttet til jobb, læretid og utdanning når alle ungdomsskoleelever i hele Norge inviteres til å delta på Ung i Bygg og Anlegg 2022. 

Hovedbudskapet i Ung og Bygg og Anlegg er en oppfordring til å tenke selv og oppsøke informasjon. Arrangementet fikk svært gode tilbakemeldinger blant de 17.300 lærerne, rådgiverene og elevene som deltok i fjor.

Årets arrangement er tilpasset en skoletime og man kan velge mellom å delta på følgende tidspunkt: 

  • Tirsdag 18. oktober kl. 12.00 – 12.45
  • Torsdag 27. oktober kl. 10.00 – 10.45

Ung i Bygg og Anlegg

Her kan du se opptak av Ung i Bygg og Anlegg 2022

Påmelding UBA 2022

Ung i Bygg og Anlegg er et arrangement som passer for alle - ikke bare for dem som allerede har bestemt seg for å velge yrkesfag. 

Alle ungdomsskoleelever i hele Norge er velkomne til å delta på arrangementet. 

Alt innholdet er nytt i år med intervjuer i studio av årets deltakere, og besøk på byggeplassene til Fornebubanen, Tøyenbadet og ny storbylegevakt for Oslo Kommune. 

Møteleder Jonis Josef  har blant annet fått prøve seg i forskjellige yrker, hvor han har fått kjøre anleggsmaskiner, spilt yatzy med gravemaskiner, kjørt lift og repellert fra høyder. 

Jonis Josef besøker Fornebubanen

Ung i Bygg og Anlegg er et arrangement som passer for alle - ikke bare for dem som allerede har bestemt seg for å velge yrkesfag.

Alle ungdomsskoleelever i hele Norge er velkomne til å delta på arrangementet. 

Statistikk fra Utdanningsdirektoratet viser en økning i søkertallene til bygg- og anleggsteknikk.

Det går riktig vei med økning i tilsøkningen både generelt og for jenter spesielt, når en rekordhøy andel jenter som velger bygg, teknologi eller industrifag på videregående. 

Noen kjenner gjerne igjen denne kampanjen fra kino og sosiale medier i vinter. 

UBA på kino

Usikker på hva du skal velge?  Husk søknadsfristen 1.mars!

Del gjerne invitasjonen under med lærere, elever, rådgivere og andre som kan tenkes å ha nytte av å delta på arrangementet. 

Ung i Bygg og Anlegg

Ung i Bygg og Anlegg har egen hjemmeside: www.ungebygger.no