EBA vil sende inn høringssvar på forslag til forskrift til ny opplæringslov

EBA er i gang med å skrive høringssvar til forskriften der vi vil gi tydelige innspill på hva som blir viktig for entreprenørene i bygg- og anleggsnæringen.

Utdanningsdirektoratet har nå sendt forslag til forskrift til ny opplæringslov på høring, der jobber EBA med å sørge for at entreprenørenes interesser ivaretas. 
 
I juni i år ble ny opplæringslov vedtatt. Loven med forskrifter trer i kraft 1. august 2024. Den nye loven er en videreføring av bestemmelser fra den tidligere opplæringsloven, men det er også en rekke nye bestemmelser i loven. En del av de nye bestemmelsene henger sammen med implementering av vedtak fra Fullføringsreformen i nytt regelverk.
 
I forslagene til nye forskrifter foreslås den nærmere reguleringen av den nye utvidede retten til videregående opplæring som ble lovfestet i den nye opplæringsloven. Disse endringene vil få stor betydning for både ungdom og voksnes rett til videregående opplæring.
 
I dag ligger blant annet lærlingeforskriften inne i forslaget. Slik det ligger nå, garanterer ikke forskriften at opplæringskontorene skal reguleres videre slik de gjør i dag. EBA ser også spesielt på lengden på læretiden og læretilskudd i Modulstrukturert opplæring for voksne.
 
EBA vil, som i arbeidet med ny opplæringslov, ha en transparent prosess med involvering av regionforeninger, Byggopp og bedrifter gjennom utvalg.
 
EBA sender eget høringssvar og arbeider sammen med BNL og NHO inn mot høringsfristen 18. februar 2024
 
Les mer om forslaget her: