Svanhild Blakstad / Byggeindustrien.
Svanhild Blakstad / Byggeindustrien.

Møt årets deltakere i Ung i Bygg og Anlegg!

Anna

Anna jobber som banemontør i Banservice AS. Hun fikk svennebrevet juni 2022 og jobber på Eidsvoll med å montere nye spor og veksler i forbindelse med oppgraderingen av jernbanen. 

Anna valgte anleggsteknikk på VG2 og gikk jernbaneskolen etter VG2, som en av bare 2 jenter blant 3 klasser med 15 elever. 

Lukas

Lukas jobber for Backe Oslo på Østre Asker Gård - et rehabiliteringsprosjekt som ferdigstilles i oktober. Han har gått bygg- og anleggsteknikk på Kuben Vgs og har tatt fagbrev som tømrer i september i fjor. Han har jobbet i Backegruppen siden han
ble lærling.

Lukas syns det er gøy å jobbe praktisk og skape noe. Han liker å se fremgang i prosjekter og kunne kjøre forbi et bygg og si: - "Dette har jeg
vært med på å bygge".

Ingrid

Ingrid er lærling i vei- og anleggsfaget i Peab, og synes ikke det er så verst å tjene penger samtidig som man lærer. Hun forteller at det fines mange muligheter
når hun først har tatt fagbrev og skal i gang med å ta fagbrev som maskinfører også. I tillegg skal hun ta fagskole.


Hvorfor valgte du yrkesfag?
Jeg valgte yrkesfag fordi jeg var lei av teori og ville lære i praksis. Når valget sto mellom bøker på innsiden av de fire samme veggene eller arbeid ute
med maskiner, ble valget enkelt. Jeg liker å jobbe med noe praktisk og lære av å faktisk gjøre det. Det er noe helt annet enn å lese om det i en bok.

Hans Jørgen Bjøralt

Hans Jørgen Bjøral har på 17 år gått gradene fra tømrerlærling til administrerende direktør i Backe Oppland.

Hans Jørgen har fagbrev som tømrer og gikk senere 2 år på fagskole. Etter å ha jobbet ett år etter svennebrev fikk han lyst på mer skole og fortsatte på Fagskolen før høyskolen på Gjøvik. Hva har han gjort siden det?

Først var han formann, byggeplassleder og produksjonsleder, etterfulgt av noen år som prosjektleder. Siden driftsjef og nå daglig leder.

Sara

Sara jobber for PRIM på besøkssenteret til Tøyenbadet og koordinerer skolebesøk på besøkssenteret. PRIM står for prosjekt for rekruttering, inkludering og mangfold jobber for en mer mangfoldig og inkluderende bygge- og anleggsnæring. 

På besøkssenteret byggeplassen til det nye Tøyenbadet får alle 9. og 10. klassingene i Oslo lære mer om spennende yrkesmuligheter som finnes i bygge- og anleggsnæringen.

Her kan du lese mer om PRIM og besøkssenteret på Tøyenbadet

Jeanette

Jeanette Engen jobber som anleggsleder i Mesta. Hun tok fagbrev i 2012 i Berg- og fjellverk. Etter å ha fullført fagskole i anlegg i Førde på 2 år jobbet hun som junior ingeniør i 6 år.

Jeanette skal begynne å jobbe på opplæringskontoret i Byggopp fra høsten, en organisasjon som jobber med å skaffe lærlingplasser og følger opp lærlinger i lærlingtiden.

Her kan du lese mer om Byggopp