Svanhild Blakstad / Byggeindustrien
Svanhild Blakstad / Byggeindustrien

Innhold

Møt årets deltakere i Ung i Bygg og Anlegg!

Frida

Frida er 18 år og kommer fra Kristiansand. 

Frida er lærling i betongfaget hos BRG Entreprenør, og har gått en 1+3 modell på Tangen videregående skole i Kristiansand. Det vil si at hun gikk VG1 før hun så rett ut i lære i bedrift allerede som 17 åring.

Andreas

Andreas er 25 år gammel og bor på Grünerløkka i Oslo. Andreas har fagbrev som tømrer. I dag jobber han som selvstendig næringsdrivende og har startet sitt eget selskap.

Andreas er sin egen sjef. Han bestemmer over egen arbeidsdag og tar oppdrag som tømrer over hele Oslo.

Anja

Anja begynte i NCC som 16 åring i kombinasjon med videregående i det som heter TAF (TAF). Med TAF går du to til tre dager i uken på skole, samtidig som du tar realfagene som trengs for videre studier på høyskoler og universitet. Du får altså to utdanninger i ett.

Anja tok fagbrev som betongarbeider i 2018, og begynte på høyskole like etter. Hun jobber
 deltid ved siden av studiene for NCC, hvor hun er plassert på anlegg i Fyllingsdalen og bygger bybanetrasé. Anja har et år igjen før hun kan kalle seg byggingeniør.

Arne

Arne Helland og er 20 år og kommer fra Bodø. Arne er lærling som overflatebehandler eller industrimaler, som det også heter. Han jobber offshore for Bilfinger, der han jobber 2-4 rotasjon. Det vil si at han er offshore på jobb i 2 uker og har 4 uker fri.

Arne har gått VG1 Bygg- og anleggsteknikk og så deretter VG2 og VG3 Overflateteknikk.  

Maurits

Maurits er 25 år og har fagbrev som tømrer. Maurits er et godt eksempel på en som har skjønt at yrkesfag åpner mange muligheter. I tillegg til å jobbe for flere ulike tømrer- og entreprenørfirmaer i Oslo og Kristiansand, har han også startet et eiendomsselskap og et eiendomsmeglerselskap.

Maurits studerer nå økonomi på Handelshøyskolen i Bergen.

Lisa Marie

Lisa Marie er 20 år og ferdig utdannet tømrer. Interessen for tømring ble vekket av en lærer på ungdomsskolen. Lisa Marie gikk Vg1 Bygg- og anleggsteknikk og Vg2 Byggteknikk før hun ble lærling.

Lisa Marie jobber for Backe Oppland og stortrives på byggeplassen med gode kollegaer. 

Bård

Bård er 27 år,  og har fagbrev som betongfagarbeider. Han har jobbet i mange forskjellige prosjekter med bygging av hus, boligblokker,  industribygg, bybane og til og med kraftverk. Han har erfaring som bas og som verneombud. 


Nå jobber Bård som yrkesdykker og arbeider med bygg og anlegg under vann. Han er det som kalles en undervannsentreprenør.

Martine

Martine er 22 år og har svennebrev som tømrer. Til daglig har hun arbeidet som tømrer og hovedverneombud i bedriften. Nå starter hun i ny stilling som prosjektingeniør. 

Ved siden av jobb går Martine på teknisk fagskole hvor hun studerer deltid for å bli ingeniør. 
 

Silje

Silje er 22 år og er lærling i isolatørfaget på et landanlegg på vestlandet. Silje har ikke tatt fagbrev på skolen, men begynte rett i arbeid og skal ta fag underveis.

Hun har jobbet som lærling i litt over 1 år nå, og har 3 år igjen før hun skal gå opp til fagprøven. Silje jobber en rotasjonsordning hvor hun jobber 2 uker på og har 3 uker fri.