Grunnkurs i lean og VDC i bygge- og anleggsprosjekter

Varighet
2 dager dag(er)
Målsetning

Lær hvordan prosjektets byggetid kan halveres og bunnlinjen dobles.

Bestill kurs

Velg sted og dato

Målgruppe

Prosjektledere, Anleggsledere, Prosjekteringsledere, Formenn, Baser og Utbyggere for bygg- og anleggsprosjekter

Kursinnhold

"Takk for et vanvittig godt kurs fra dere alle. Kan vel nesten si at det er de tre best investerte dagene på kurs noensinne for min del. Nyttig, konkret og praktisk aktivt. Det liker vi."

 

Erfaringsvis har bygge- og anleggsprosjekter vært forsinket, hatt høye kostnader og har slitt med å bli bygget feilfritt første gang. Dette kan det bli en slutt på! Lean fokuserer på helhetstenking for prosjektet mellom alle som er involvert enten de driver med prosjektering, innkjøp, ledelse eller produksjon på byggeplass.

I tillegg: Digitalisering gir enorme muligheter, men bare hvis det brukes riktig. Det er ikke bare å kjøpe ny programvare for å få andre resultater, disse mulighetene må settes inn i en sammenheng og øke kvalitet og graden av koordinering for å gi prosjektet bedre resultater. 

På dette kurset lærer deltagerne involverende planlegging i praksis og hvorfor dette har en enorm positiv virkning på flyt i prosjektet.

Men å legge planen er ér ting – å sørge for at planen blir fulgt er en annen. Derfor lærer deltagerne også hvordan prosjektet skal ledes og følges opp, bl.a. ved hjelp av de sju forutsetningene og rett struktur for oppfølging, samt gjennom ledelse og styring ved bruk av tradisjonelle metoder og gjennom bruk av VDC. Vi har tatt VDC fra det kompliserte til det forståelige og nyttige. Derfor passer kurset både de som har kommet langt i digitalisering og de som ikke har kommet så langt, eller som har lyst til å begynne.

Aldri mer forsinkede tegninger! Aldri mer manglende leveranser av varer og materiell, aldri dårligere resultater enn kalkulert.

Kurset veksler mellom teori og praktiske øvelser og gir all nødvendig kunnskap for å begynne å bruke lærdom direkte etter kurset.

Kurset kan også gjennomføres direkte inn i et bygg- eller anleggsprosjekt.

Sertifisering:
–Etter fullført kurs, sertifiseres deltagerne som Lean six sigma gult belte og har som sådan formell kompetanse

Hvorfor spill og simulering

”Jeg hører og glemmer
Jeg ser og jeg husker
Jeg gjør og jeg forstår ”

  Konfucius ca 500 f. Kr

Vi har gjennom de siste 7 årene kurset over 10.000 personer innenfor Lean, og tilbakemeldingen er klar. Det er gjennom å få oppleve man lærer aller best. Dette har vi tatt på alvor og tatt frem simulatoren og spillet «Hotellbyggeren». Med dette spillet får man føle på kroppen hvordan stresset og feilene fører til dårlig kvalitet, dårlig flyt og dårlig kommunikasjon.

MEN man får gjennom spillet også oppleve at det er mulig å gjøre noe med dette, og oppnå fantastiske resultater. Med 12 fag og bygging av 15 rom ligger simulatoren tett opp mot virkeligheten, noe som igjen gjør at folk enkelt oversetter dette til eget prosjekt.

Hvis man virkelig ønsker å lære, finnes det i dag ingen bedre spill på markedet enn Hotellbyggeren.

Det er billigere å gjøre feil i simulatoren enn på byggeplassen.