EBA

Innhold

Grunnkurs i Lean Construction - Oslo 9. - 10. juni

  • 9. jun 2020til 10. jun 2020
  • LEAN Communication Hoffsveien 21
  • Kr 8500,- for medlemmer Kr 9600,- for ikke medlemmer
  • Påmeldingsfrist 20. mai

Erfaringsvis har bygge- og anleggsprosjekter vært forsinket, hatt høye kostnader og slitt med å bli bygget feilfritt første gang. - Dette kan det bli en slutt på!

Målsetning

Lær hvordan prosjektets byggetid kan halveres og bunnlinjen dobles

Etter endt kurs vil du kunne:

  • Lede, eller delta i, kontinuerlig forbedringsarbeid i din avdeling
  • Styre det involverende planarbeidet i ditt prosjekt
  • Sikre god fremdrift i prosjektene dine gjennom å skape flyt og forutsigbarhet i produksjonen
  • Skape eierskap til prosjekt og planer hos dine samarbeidspartnere

Målgruppe

Prosjektledere, Anleggsledere, Prosjekteringsledere, Formenn, Baser og Utbyggere for bygg- og anleggsprosjekter

Kursinnhold

Erfaringsvis har bygge- og anleggsprosjekter vært forsinket, hatt høye kostnader og slitt med å bli bygget feilfritt første gang. - Dette kan det bli en slutt på!

 Lean fokuserer på helhetstenking for prosjektet mellom alle involverte, enten de driver med prosjektering, innkjøp, ledelse eller produksjon på byggeplass.

 I tillegg: Digitalisering gir enorme muligheter, men bare hvis det brukes riktig. Det er ikke bare å kjøpe ny programvare for å få andre resultater, disse mulighetene må settes inn i en sammenheng og øke kvalitet og graden av koordinering for å gi prosjektet bedre resultater.

 På dette kurset lærer deltakerne involverende planlegging i praksis og hvorfor dette har en enorm positiv virkning på flyt i prosjektet. Det å legge planen er én ting, men å sørge for at planen blir fulgt er en annen. Derfor lærer man også hvordan prosjektet skal ledes og følges opp ved bruk av tradisjonelle metoder og gjennom bruk av VDC. Vi har tatt VDC fra det kompliserte til det forståelige og nyttige. Derfor passer kurset både de som har kommet langt med digitaliseringen og de som ikke har kommet så langt, eller som har lyst til å begynne.

 Aldri mer forsinkede tegninger! Aldri mer manglende leveranser av varer og materiell, aldri dårligere resultater enn kalkulert!

 Kurset veksler mellom teori og praktiske øvelser og gir all nødvendig kunnskap for å begynne å bruke lærdom direkte etter kurset.

"Takk for et vanvittig godt kurs fra dere alle. Kan vel nesten si at det er de best investerte dagene på kurs noensinne for min del. Nyttig, konkret og praktisk aktivt. Det liker vi."

Det er billigere å gjøre feil i simulatoren enn på byggeplassen.

 

Spill og simulering i undervisningen

«Jeg hører og glemmer
Jeg ser og jeg husker
Jeg gjør og jeg forstår»

-          Konfucius ca. 500 f. Kr

Lean Communications har de siste 10 årene kurset over 10.000 personer innenfor Lean, og tilbakemeldingen er klar. Det er gjennom å få oppleve man lærer aller best. Dette har vi tatt på alvor og tatt frem spillet «Byggsimulatoren». Her får man føle på kroppen hvordan stresset og feilene fører til dårlig kvalitet, dårlig flyt og dårlig kommunikasjon. Man får også oppleve at det er mulig å gjøre noe med dette, og oppnå fantastiske resultater. Med 12 fag og bygging av 15 rom ligger simulatoren tett opp mot virkeligheten, noe som igjen gjør at folk enkelt oversetter dette til eget prosjekt.

Hvis man virkelig ønsker å lære, finnes det i dag ingen bedre spill på markedet enn Byggsimulatoren. Det er billigere å gjøre feil i simualtoren enn på byggeplassen.

 

Sertifisering 

Kurset avsluttes med en 30-minutters eksamen. Ved bestått eksamen tildeles kursdeltakeren sertifisering i Lean gult belte.