EBA lanserer livreddende regler - skriv ut plakater til din arbeidsplass

Publisert: 11.02.2019 Endret: 11.02.2019

Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg har utarbeidet et sett livreddende regler knyttet til de største fareområdene på bygge- og anleggsplassen. Reglene er illustrert i plakatformat som arbeidsgiver kan henge opp på arbeidsplassen som en livsviktig påminnelse.

Plakater livreddende regler1Krediter fotograf .jpg

Livreddende regler retter seg mot personer som utfører arbeid og ferdes på bygge- og anleggsplasser. Plakatene er tenkt brukt i både i opplæringsøyemed og som forebyggende sikkerhetstiltak. Bilde: Fundament Foto, Stian Foss

EBA Agder har sittet i førersetet i utviklingsarbeidet sammen med entreprenører og underentreprenører fra bygg- og anleggsbransjen. Bakgrunnen for reglene er en grundig kartlegging av risikoer i bransjen som ser på hvilke arbeidsoperasjoner og situasjoner er de farligste vi driver med til daglig på våre bygg- og anleggsplasser.

Livreddende regler er tenkt som en påminnelse om beste praksis som skal hindre skade på seg selv og andre. Målet er at reglene vil fungere som en viktig påminnelse og samtidige bidra til å utvikle gode holdninger – både når det gjelder egen og andres sikkerhet.

Bedriftene kan laste ned og legge til egen logo på plakatene.

 

 

Livreddende regler

  • Konflikt menneske og maskin
  • Fall fra høyde
  • Fallende gjenstander
  • Kontakt med elektrisk spenning
  • Konstruksjonssvikt

KONTAKT

Lene Jønsson

Leder HMS og Entreprenørskolen (permisjon frem til 1.3.2021)

  Telefon:  

  Mobil:   930 96 184

  E-post:  

Petter Blomkvist

Direktør

Agder avdeling (EBAA)

  Telefon:  

  Mobil:   46 68 42 00

  E-post: