Stinn brakke på Byggedagene 2023

Direktør for næringspolitikk og kommunikasjon i EBA Christine Holtan Bøgh og regiondirektør for EBA i Trøndelag Audun Otterstad ledet forsamlingen gjennom dagen. Foto: Byggeindustrien

Årets storkonferanse for næringen gikk av stabelen onsdag 22. mars. Det var svært godt oppmøte og sentrale navn fra både myndigheter og bransje var representert på scenen.

Både samferdselsminister og næringsminister gjestet scenen med et stort og tydelig engasjement for næringen. I tillegg kunne forsamlingen lytte til navn som Erling Røed Larsen,  Øystein Dørum, Jarand Rystad, Kristin Halvorsen, Egil Hogna og BNLs Nina Solli og Guro Hauge. Til å åpne konferansen med brask og bram inntok Petter Stordalen scenen og avslutningen ble en engasjert tankevekker presentert av Harald Eia.

Foto: Byggeindustrien

Programmet dekket hovedtemaene verdensøkonomien og uro, erfaringer som faktor for å møte fremtiden, innovasjon, bærekraft og miljø samt rekruttering, mangfold og inkludering.  Entreprenørene var godt til stede under alle temaer med Anders Geirsta, konserndirektør utbygging i Skanska og leder av anleggsutvalget i den første bolkens debattpanel om uro og behov for forutsigbarhet i næringslivet. 

Foto: Byggeindustrien

Administrerende direktør Heikki Eidsvoll Holmås deltok med innlegg og i debatt under bolken om bærekraft og miljø. Hans hovedbudskap var tydelig: regjeringen er høye og mørke på klima- og miljøambisjonene, men da må virkemidlene følge opp blant annet med gode og tilstrekkelig ambisiøse krav. 

Les hele saken her. 

Foto: Byggeindustrien

Konsernsjef i Backe og tidligere styreleder i EBA Eirik Gjelsvik slo et slag for økt kraft i mangfoldsarbeidet i panelet på slutten av dagen.  Han budskap var blant annet at vår næring både har svært gode forutsetninger for å styrke rekrutteringen gjennom å satse mangfoldig og at vi er langt fremme sammenliknet med mange andre næringer på å sikre mulighetene for arbeidstakere med ulik kompetanse. 

Under Byggegallaen ble prisene for Årets Trebyggeri, Årets Bygg og Årets Anlegg delt ut.
Se vinnerne her: 

Fv. 659 Nordøyvegen kåret til Årets Anlegg 2022

Sommerrokvartalet kåret til Årets Bygg 2022

Hasle Tre vant Årets Trebyggeri 2022

Neste års Byggedagene arrangeres onsdag den 13. mars 2024.

Du kan se opptak fra konferansen her.

Foto: Byggeindustrien