Markedskonferansen 2023

31. Mai gikk “Markedskonferansen 2023” av stabelen for niende gang på Næringslivets Hus . Her finner du årets markedsrapport, opptak og presentasjoner fra konferansen.

Presentasjoner fra Markedskonferansen 2023

Markedsrapporten.

Markedsrapporten 2023

Her finner du årets markedsrapport

Mer klimavennlig med mindre ressurser

Rundt 70 deltakere deltok da Markedskonferansen 2023, i regi av EBA og EBA Oslo, Akershus og Østfold, fant sted for niende gang på Næringslivets Hus 31. mai i år. Konferansen ga en oversikt over markedsituasjonen, offentlige bestilleres bestillerstrategier og en rekke regionale prosjekter for Østlandet. Usikkerheten næringen nå opplever gjorde årets konferanse høyaktuell.

I 2023 forventes et fall på 0,3 prosent for det norske bygge- og anleggsmarkedet, og BNL er  blant de aller mest negative NHO-landsforeningene med tanke på egen markedssituasjon.

I mer enn ti år har Oslo og regionen rundt opplevd tidenes vekst, og det er blitt bygget som aldri før. Selv ikke pandemien bremset stort, og nye prosjekter– private som offentlige – har funnet veien til markedet og sørget for at viktige samfunnsmål kan realiseres.

Med krigsutbruddet i Ukraina, høy inflasjon, prisstigning og stadig økende renter er situasjonen nå en annen. Nyboligsalget stopper opp, private utsetter investeringer og selv om det fortsatt er lav ledighet i næringen, er det frykt for at dette kan se betydelig annerledes ut allerede til høsten.

Samtidig kommer det nye, store prosjekter. Årets markedsrapport inneholder nærmere 140 prosjekter fra Oslo, Akershus og Østfold. Skal vi tro Prognosesenterets spådommer i årets markedsrapport vil den negative utviklingen snu i 2024.